Top Sellerie sete

Jeg liker å kjøre tur – gjerne lange turer og lange dagsetapper.

For at dette skal bli en nytelse, og ikke en utholdenhetsprøve eller tortur er jeg avhengig av at hele oppsettet på sykkelen stemmer overens med meg og min kropp.

På min ST1300 har jeg hatt to utfordringer. For det første er styret litt langt unna, så jeg må strekke meg litt forover. Selv med en styreforhøyer blir det akkurat litt for langt for full komfort for meg. Men det går sånn passe.

Det andre problemet mitt er verre. Salen er for hard, jeg får ordentlig tresmak i baken av å kjøre mer enn et par timer.

På min gamle sykkel, en Kawasaki Vulcan, så investerte jeg i en «comfort seat» med innebygde gel puter. Den var utrolig komfortabel! Jeg kunne kjøre så langt jeg ville uten problemer. Dagsetapper på 50-80 mil var vanlig, og toppet seg med en 1600km non-stop fra Munchen og hjem til Oslo. Det ble aldri ukomfortabelt på den sykkelen, men jeg ble jo trøtt etter hvert.

Jeg har lenge gått og lurt på å gjøre noe med setet på ST’n. Så nå rett før påske så jeg et tilbud fra Top Sellerie for en av deres seter med gel puter og slo til på det. Her er min erfaring med Top Sellerie.

Mitt gamle sete var et Sargent sete som visstnok skal være komfortabelt. Dessverre ikke for meg. Jeg synes det er for hardt, og for stort. Jeg kan skli fremover og bakover på det, og fra side til side. Uansett hvordan jeg sitter er det like ukomfortabelt for meg. Ikke helt disaster, men ikke i nærheten av den komforten jeg hadde på Vulcan.

Jeg var derfor svært spent når jeg fikk mitt nye Top Sellerie sete etter ca 3 uker. Jeg er 175 høy og ca 80 kg, så jeg bestilte et «lavt, med gel puter» sete. Når du bestiller må du også oppgi høyde og vekt. Jeg tror de bruker det for å lage et optimalt tilpasset sete.

Og for en tilpassning! Forskjellen mellom Sargent og Top Sellerie er som dag og natt.

Sargent sete er som en stor sofa, eller som på gamle amerikanske biler med hel sofa foran. Top Sellerie er som et bøttesette i en Porsche 911. Du sitter klistret i en posisjon, og kan ikke skli hverken forover/bakover eller sideveis. Det er også en liten ryggstøtte for korsryggen som støtter og gir bedre komfort. Det gir en mer direkte kontakt med sykkelen og gir bedre følelse / kontroll med sykkelen.

Sargent vs Rop Sellerie
Sargent vs Top Sellerie

Og mirakel over alle mirakler! Nå ble avstanden fra sete til styret akkurat passe for meg! Så nå stemmer geometrien på sykkel, sete og styre perfekt for meg.

Jeg har prøvd sete på et par turer på ca 2 timer, og det virker veldig komfortabelt for meg. Så langt er jeg veldig fornøyd.

Utseendemessig synes jeg også Top Sellerie er mye finere enn Sargent. Du kan i tillegg få det tilpasset akkurat som du vil ha det. Du kan velge materiale, farge, sømmer, mønster i sete, skrift/gravering, med/uten gel, med/uten varme, høyt/standard/lavt, osv.

Sammenligning Sargent – Top Sellerie:

Positivt med Top Sellerie:

  • Komfortabelt!
  • Sitter godt og trygt
  • Kan ikke skli rundt – mye bedre kontakt med sykkelen
  • Ryggstøtte (lav, men hjelper)
  • Bestiller du riktig, kan du komme nærmere styret om du sliter med for lang avstand. Hjelper der styreforlenger ikke strekker til.
  • Ser mye bedre ut på sykkelen
  • Samme høyde som Sargent, men virker litt smalere
  • Virker som veldig god kvalitet og passform både mot sykkelen og mot meg

Det er svært lite negativt å si om Top Sellerie sammenlignet med Sargent, men her er litt småplukk:

  • Under Sargent sete er det et rom for vognkort eller lignende, og et større rom med en plastsylinder for verktøy eller andre ting. Kan være kjekt i noen tilfelle
  • Hvis du liker å endre sittestilling underveis er det nesten ikke mulig på Top Sellerie, men fullt mulig på Sargent

Jeg tror Sargent sete er bedre for større sjåfører enn meg. Er du høy eller stor, så finner du deg kanskje bedre til rette på et Sargent sete. Men jeg kan ikke si det sikkert, siden du får skreddersydd Top Sellerie setene på så mange måter.

Skal du bestille et Top Sellerie sete, så vær forberedt på å bruke mye tid på å velge stoff, farger, trim, dekor osv. Det er uendelig mange muligheter og hundrevis av bilder på websiten deres.

Leveringstid er rundt 4 uker på et sete. Prisen jeg betalte var ca 3500,- norske ved bestilling. Når det ble levert med DHL så ble det 290,- i fortollingsgebyr og 875,- i mva.

 

Absolutt verd prisen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *