Sommertreff på Osterøy

Vi møtes i Fotlandsvåg i juni

Sesongen er i gang og rapporter fra de første turene strømmer inn. Nå går det fort frem til årets sommertreff på Osterøy. Vi kaller det sommertreff siden det bare er en drøy uke frem midtsommernatten.

Det er  nå  22 personer på 15 sykler og en bil som er påmeldt, og deltagerlisten ligger på www.pan-european.no/medlemmer.
Det er medlemssiden som er passordbeskyttet. Passord ble sendt ut i epost sammen med med nytt medlemskort for 2024 i januar.

Fjordslottet hotell

Og det er fortsatt noen ledige rom så det er bare å melde seg på; her følger detaljer for påmelding:

Dato: 14. – 16. juni 2024

E-post: booking@fjordslottet.no
Telefon: 56 39 50 90 Mobil: 913 65 522
Kontakt: Per Erik Myking

Pris per person i dobbeltrom: kr 2190,-
Pris per person i enkeltrom:  kr 2890,-
Prisen gjelder for middag fredag, frokost og middag lørdag og frokost søndag.

Vi planlegger å ha en utlodning på lørdag. Det avhenger litt av at vi får inn tilstrekkelig med gevinster. Vi har noen allerede, men trenger noen flere.
Så de som har mulighet til å skaffe egnede ting så ta de med. Da kan vi få gjennomført en skikkelig utlodning igjen.

Historien om Fjordslottet er spennende og går tilbake til året 1851 da bergenskjøpmannen Carl Joacim Hambro startet Fotlandsvåg Bomuldspinnerie.
Han bygde seg en herskapelig bolig som ble hotell i 1997. Samtidig ble det bygget 2 nye gjesteromshus med 33 rom med balkong. Hotellet har nå til sammen 41 gjesterom.

Sørfjorden med Osterøybrua. Foto: Steinar Reigstad

Men det er ikke bare hotellet som er spennende. På lørdag blir det tur rundt på Osterøya, og langs Sørfjorden som omkranser deler av øya. Vi kjører først fra Fotlandsvåg til Valestrandsfossen hvor vi tar ferge over til Ytre Arna. Deretter går turen på E39 mot Åsane før vi svinger sørover mot Ytra Arna og Oleanafabrikken.

Oleana er en norsk tekstilfabrikk stiftet i 1992. De produserer strikkeklær av høy kvalitet på egen fabrikk i Norge.
Ambisjon er å lage vakre klær med et design og en kvalitet slik at folk kan bli glad i dem. Oleana er en åpen fabrikk,
som betyr at produksjonen er åpen for besøkende og at man kan komme å se håndtverksteknikker i praksis.

Fargeriet Kafé ligger i tilknytning til fabrikken. Her er det planlagt lunsj og det blir anledning til å handle i fabrikkutsalget.
Detaljer her må avklares og vi kommer tilbake.

Så er det retur over Osterøybrua igjen som stod ferdig i 1997. Men Osterøybrua er ikke den eneste broforbindelsen mellom Osterøy og fastlandet.

Kallestadsundet øst for Osterøy med brua fra 1985. Foto: Rune Hageboe

Den første broen som kom var Kallestadsundet bru i Veafjorden, som forbinder den østligste delen av Osterøy med fastlandet i Vaksdal kommune.
Den ble åpnet i 1985 og var med det den første broen til Osterøy.

Men det er ingen veiforbindelse mellom de to broene inne på Osterøy. Det betyr at skal man forflytte seg  mellom de to bygdene Grøsvik og Kleiveland nord på øya, som har en avstand på 5 km i luftlinje, så medfører det en biltur på 95 km. Det blir kanskje litt strevsomt i lengden.

Men nå får vi begynne nedtellingen til 2. helg i juni, og hotellet oppgir følgende på sine hjemmesider:

På Fjordslottet kan du finne ro for kropp og sjel. Omkranset av fjord og fjell inviterer Fjordslottet til en personlig og hjemmekoselig hotellopplevelse med hjemmelaget mat, god drikke, hvite duker og levande lys i våre intime stuer og restaurant.”