Scandinavian Weekend

Pan-Gathering samlet til gruppefoto lørdag før middag.

Scandinavian Weekend med jubileumsfeiring for Club Pan European Norway ble arrangert i Tällberg i Dalarne fylke i Sverige helgen 25. – 27. august. Møtet var opprinnelig planlagt som et lokalt skandinavisk møte, men utviklet seg til å bli et mini Pan-Gathering med deltagere fra store deler av Europa.
Vi har i de siste årene hatt et godt samarbeid med vår søsterklubb Sweden Pan-European Club, som var vertskap for jubileet på hotell Gyllene Hornet. (Golden Horn).
Hotellet er opprinnelige et feriested for ansatte i det svenske Postvesenet, men er nå gjort om til et ordinært hotell med alle fasiliteter og en flott SPA-avdeling.

Fra åpningen fredag

Til sammen 80 gjester på 54 sykler fra 10 europeiske land hadde funnet veien til Tällberg denne helgen. De største delegasjonene kom naturlig nok fra Norge og Sverige med over 50 deltagere.
Været var nogenlunde bra, en del regn på fredag, men stort sett opphold lørdag og søndag. Gjestene ankom utover hele fredag 25. august.

Kl. 18:00 var det samling i Plenumssalen med åpning av møtet. Den gamle Beatles-låten With a little help from my friends, sunget av Ringo ble spilt som en hyllest og takk til våre svenske venner for deres sterke engasjement i vårt jubileum. Det var velkomsttaler av lederne i henholdsvis den svenske og norske klubben. Deltagerne som kom fra lengst nord, sør, vest og øst ble kåret og fikk en liten påskjønnelse.
Det viste seg at James Airth og Maria Tampin fra Gibraltar hadde reiset lengst både fra sør og vest, 390 mil. Rolf-Arne Nicolaisen fra Nordkapp hadde den lengste veien både fra nord og øst, 175 mil.

Hotel Gyllene Hornet er kjent for sine omfattende buffeter av ypperste kvalitet, og fredag var det italiensk buffet med masse godsaker.

Lørdag var det organiserte turer til kobbergruven i Falun som står på Unescos verdensarvliste, og rundt innsjøen Siljan som er Sveriges 6. største innsjø. Den er omtrent like stor som Mjøsa. Rundt 4o personer deltok på disse turene.

Det ble også arrangert et møte for å diskutere fremtidige arrangementer i den tradisjonelle serien med Pan-Gatherings som har pågått i snart 30 år.
Det ble ingen endelige avklaringer, men det ligger an til flere arrangementer de neste 3-4 årene.

På tur til kobbergruvene i Falun
Ordførande Rolf Ceder og sekretær Søren Lindstrøm i Sweden Pan-European Club overrekker jubileumsgave til President Svein H. Syversen

Lørdag var det amerikansk buffet med mye godt, bl.a. spare ribs på skikkelig amerikansk vis.

Under middagen fikk vår klubb overrakt en gave av den svenske klubbens ordfører Rolf Ceder og sekretær Søren Lindstrøm. 

Jubileumsgaven besto av en Dalahest i norske farger med diplom.

Det var en figur av den kjente Dalahesten utført i norske farger og et diplom.
En veldig hyggelig gest. Klubben leder og sekretær fikk også overrakt en personlig gave i form av en flaske “Falunvin” som takk for godt samarbeid. En veldig hyggelig gest fra vår søsteklubb som vi satte stor pris på.

Søndag morgen var det frokost og hjemreise startet for de fleste. Så venter vi spent på kunngjøring av neste møte neste år.

Hvis noen har tatt bilder som vi kan vise her på vår webside, så har vi en mappe i Dropbox som heter Downloads Scanweek. De kan legges der og vi skal få publisert det.