logo pan

TUSEN TAKK TIL VÅR SPONSOR SOM STILLER OPP SOM VANLIG MED VERDIFULLT BIDRAG TIL VÅRT SOMMERTREFF


mcoslo

Col du Chaussy, France

Col du Chaussy er en fjellovergang i en høyde på 1.533m over havet, som ligger i Savoi i Rhône-Alpes-regionen i det sørøstlige Frankrike.
Veien for å nå toppen starter med de berømte "lacets de Montvernier", en spesiell strekning på 3 km med 17 hårnålsvinger.
Det er en usannsynlig vei som klamrer seg til kanten av stupet og må være et av de mest naturskjønne områder i verden. Leif Rune har vært der med sin Pan.

Col 4 copy

 Col du Chaussy ligger sør for Geneve, ikke langt fra Grenoble.

Den utfordrende veien til toppen som kalles Hårnålene i Montvernier er et forbløffende stykke fjellvei og et utrolig ingeniørarbeid.
Den stiger kraftig via de 17 hårnålene tett på hverandre på bare 3 km. Col du Chaussy ble ferdigstilt i 1934, og er altså best kjent for de virkelig
utrolige hårnålene i starten.

Dette er fjellet hvor du ikke vil at bremsene skal svikte. Før du reiser hjemmefra, sjekk bremsevæskenivået og tilstanden til bremseklossene.
Det er forøvrig en av de mindre kjente stigningene i Frankrike, men veien er som ingen andre i Alpene.

Den svingete delen er konsentrert i en 2,5 km strekning, noe som betyr en sving hver 150 meter. Dette er den bratteste delen. Etter hårnålene er det fremdeles en veldig interessant klatring som snor seg opp gjennom fjellet med en flott strekning langs en klippevei noen få kilometer fra toppen.

Col 1

Veien fortsetter med ganske vanlig skråning (7-8%) som går gjennom landsbyene le Noirey, Montbrunal og Montpascal.
Denne sørsiden av veien er brolagt, og veldig smal.

Col du Chaussy ligger 170 km sør for Geneve som igjen ligger 254 km sør for Lõrrach hvortil man kan ta biltog. 

Col 5

Hvis man Googler korteste vei fra Hamburg til Guimarães så finner man at turen om Col du Chassey blir en omvei på 52 norske mil i forhold til korteste vei Hamburg - Guinemãres.

Webdesign: Bewebbed.no