logo pan

TUSEN TAKK TIL VÅR SPONSOR SOM STILLER OPP SOM VANLIG MED VERDIFULLT BIDRAG TIL VÅRT SOMMERTREFF


mcoslo

Vi er hjemme igjen etter en uforglemmelig helg i Ulricehamn hos våre svenske venner. Et alldeles perfekt gjennomført t arrangement. En stor takk til vertskapet, Karin og Rolf Ceder som hadde gjort alt for at vi skulle trives og ha det bra.

Undertegnede møtte Jorunn og Arnfinn i Årjäng hvor vi overnattet. Vi hadde da en etappe på 26 mil ned til Ulricehamn hvor vi utelukkende kjørte på lokale veier gjennom dens svenske landsbygden.

7 ReiseruteVi holdt oss unna E45 og de andre hovedveiene, og kjørte hovedsakelig på mindre veier gjennom den svenske landsbygden. Her er ruten som undertegnede tok hjemmefra via Årjäng og videre sammen med Jorunn og Arnfinn.

5 Jorunn ridingJorunn i godt driv mot Ulricehamn. Arnfinn ligger foran.

Ved ankomsten på fredag ble vi tatt vel i mot på parkeringsplassen foran hotell Bogesund av vertskapet. Etter en deilig fika og kaffe med presentasjon av programmet for helgen, så ble det også litt forfriskninger før sommerregnet kom.

1 1 Karin ProgramKarin går gjennom programmet for helgen. Vi var 51 deltagere på treffet.

Det var lagt opp til en omfattende tur i distriktet på lørdag; "Grönskande tur genom Mulens marker" som det het. Det startet med besøk på Gäsene Mejeri i Ljung som er hjemplassen til Rolf og Karin. Her fikk vi foredrag om osteproduksjon i lokalmiljøet og smaksprøver. Selv fikk jeg blant annet med meg en Minimunk ost som var lagret i 22 måneder. "En sprød delikatess med kraftfull smak. Njuts med fördel i bitar". (Herlig)

6 MinimunkEn sprød delikatess med kraftfull smak. Njuts med fördel i bitar

Vi fikk også med på kjøpet en hosthøvel i ren plast, slik at skivene ikke fester seg til bladet når man skjærer av osten.

8 OsthøvelOsthøvel i ren plast, produsert av Gäsene mejeri.

Så gikk turen vider til gamle Alboga skole hvor vi parkerte på gresset foran skolehuset. Her hadde Karins bror Anders organisert med alldeles himmelske hamburgere etter lokal oppskrift. Alt var hjemmelaget, basert på lokale råvarer. Oksen hadde gått og gresset like i nærheten. Måltidet ble avsluttet med kaffe og småkaker bakt av Karin. Og jeg som ikke er den største fan av kaker, det var frem til jeg hadde smakt Karins kaker.

4 Pan på gressForan den gamle skolen i Alboga hvor vi spiste lunsj

Så ble det en tur på grusveier gjennom lokalmiljøet før retur til hotellet. Avslutning med festmiddag på hotellet med opptreden av vertsskapet over temaet Pinkapaus. Vinkling på utfordringen for kvinnelige passasjerer på hojen. Karin i hovedrollen, det ble en sekser.

Hjemturen for mitt vedkommende på E6, ca. 40 mil frem til Høybråten nord for Oslo. Bena fungerer ikke 100% enda etter hofteoperasjon så jeg har laget meg et støtteunderlag, 22 mm tykkelse,  for å at sykkelen skal stå mer i rett vinkel når jeg klatrer på.

3 StøtteunderlagJeg klatrer på sykkelen via fotvilleren, det er å løfte høyrebenet over puten som er utfordringen. Men kjøringen går bra.

Vi takker igjen Karin og Rolf, og alle våre nye venner som vi ble kjent med i helgen, for noen uforglemmelig dager i Ulricehamn. Så ønsker vi alle en fortsatt god sommer.

Svein Haakon Syversen

Webdesign: Bewebbed.no